OM GNESTA BOKDAGAR

 • Gnesta bokdagar 2023
 • Gnesta bokdagar 2023
 • Gnesta Bokdagar 2023
  Ada Wester om Bröllop till Salu Gnesta Bokdagar 2023
 • Gnesta Bokdagar 2023
  Mats Gärling om Båven Gnesta Bokdagar 2023
 • Gnesta bokdagar 2023
  Andreas Hedfors om sitt äventyr i Kirgizistan Gnesta bokdagar 2023
 • Gnesta bokdagar 2023
  Filippa Wiklund & Johan Anderblad med sina böcker Gnesta bokdagar 2023
 • Gnesta bokdagar 2023
  Kristina Sigunsdotter om Humlan Hansson Gnesta bokdagar 2023
 • Gnesta bokdagar 2023
  Utställning av Tord Nygrens original Gnesta bokdagar 2023Gnesta bokdagar anordnades för första gången under hösten 2023 som en lokal folkfest i litteraturens tecken. 

Under tre dagar fylldes Gnesta av boksamtal, skrivarworkshops, barnbokspyssel och besök av såväl lokala författare som tillresta gäster. Bokdagarna 2023 arrangerades av ideella krafter i samarbete med Gnesta bibliotek, Gnesta bokhandel, Art Lab Gnesta, ABF Sörmland, Vår Lokal och Gnestabaserade Verbal förlag.


I samarbete med lokala aktörer som Gnesta Bibliotek och Art Lab Gnesta planerar den ideella föreningen Exlibris Gnesta för nya bokdagar i oktober 2024, med målsättningen att det ska bli ett årligt återkommande arrangemang. Syftet är att fira litteraturen, boken och det skrivna ordet i alla dess former, lyfta fram lokala författarskap, stärka samarbetet mellan lokala kulturaktörer och föreningar, samt öka utbudet av kultur för kommunens invånare.


Bokdagarna ska innehålla ett brett utbud av programpunkter som riktar sig till alla åldrar, men särskilt ge plats åt aktiviteter för barn och unga med fokus på både läsning och eget skapande. Barn och unga kommer också bjudas in för att delta i utformningen av aktiviteter. Genom annonsering i SPF och PRO:s tryckta och digitala kalendarium vill vi även särskilt nå ut till kommunens seniora medborgare med information om bokdagarnas program.


Aktiviteterna äger rum under flera dagar och i olika lokaler som Biblioteket, Vår lokal, Elektron, Gnesta Bokhandel och Art Lab. Alla programpunkter har fri entré och evenemanget bygger på idéellt arbete, sponsring och gåvor från privata näringslivet samt sökta bidrag.


Har du frågor om Gnesta Bokdagar eller programmet?
Hör av dig till info@gnestabokdagar.se

Är du intresserad av att medverka under festivalen?
Här kan du anmäla ditt intresse för Gnesta Bokdagar 2023